Aventura in Transilvania Partea a III-a


          

                                     Sighisoara  Partea I

Am ajuns in Sighisoara si ne-am cazat la cineva. Apoi am pornit spre cetate, ne-am plimbat iar dupa am fost in cimitirul de langa biserica din deal. De acolo am mers la o terasa unde ne-am simtit foarte bine, depanand amintiri din zilele trecute. Am decis sa impart sederea noastra in Sighisoara, in doua parti. 

Cetatea Sighisoara, “cea mai frumoasa si cea mai bine pastrata cetate oraseneasca din Transilvania” a primit de-a lungul timpului apelative ca: Perla Tarnavei, margaritar al Transilvaniei, Nurnberg transilvanean. Sighisoara ni se infatiseaza si astazi ca un veritabil oras-muzeu oferind vizitatorului modern sansa rara de a realiza o intoarcere in timp, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani.


Catedrala Ortodoxa din Sighisoara





Am vizitat Muzeul de Istorie din Sighisoara care se afla in Turnul cu Ceas, turn care constituie un adevarat simbol al orasului Sighisoara.
Turnul cu Ceas masoara 64 m inaltime si numara 6 nivele (110 trepte). Acoperisul realizat in anul 1677 in stil baroc, dupa marele incendiu din 30 aprilie 1676 care a distrus o parte din cetate, are 4 turnulete pe colturi. In trecut, acestea reflectau autonomia juridica a orasului. Pana in anul 1556 in turn a functionat primaria orasului Sighisoara, iar mai apoi a avut alte destinatii. La sfarsitul secolului al XIX-lea a fost ales drept sediul muzeului sighisorean.










Biserica Mănăstirii se află în imediata vecinătate a Turnului cu Ceas. Clădirea este un monument de arhitectură în stil gotic şi apare atestată documentar pentru prima dată în anul1298. Ea a aparţinut ordinului călugăresc al dominicanilor.
Interiorul său este bogat ornamentat este dominat stilistic de elemente ale barocului timpuriu. Aici se găsesc numeroase obiecte de o mare valoare artistică şi istorică. Amintim dintre acestea o cristelniţă din bronz, decorată cu motive mitologice, biblice şi florale şi un număr de 35 de covoare orientale de mare valoare artistică, confecţionate în secolele XVI şi XVII. 

    





                                  Sighisoara Partea a II-a

Peppy Web Developer

No comments:

Post a Comment